Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z fasoli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pszenny chlab czerstwy 1 szt.
por
natka pietruszki 1 pęczek
cebula
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
jajko
masło czosnkowe:masło 1 k
czosnek 4 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczka
fasola 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z fasoli

przygotować masło czosnkowe,natkę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę utrzeć z masłem i natką,doprawić kucharkiem,zawinąć w folię i schłodzić,chleb pokruszyć lub ztrzeć na tarce o dyżych oczkach,fasolę osączyc i rozgnieść tłuczkiem wymieszać z chlebem na jednolitą masę,por i natkę cebulę umyć i drobniutko posiekać i podsmażyć na maśle dodać masę z chleba i fasoli,doprawić solą pieprzem i kucharkiem,wymieszać i wystudzić,z masy formować kotlety do każdego włożyć w środek trochę masła czosnkowego,panierować w jajku i bułce tartej smażyć na rumiano ok.10min.fasolę czerwoną można zastąpić białą lub bobem z puszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.01.2014 12:39
ciekawe kotleciki
Bernadeta1 05.05.2013 00:21
nigdy nie robiłam,ciekawy przepis
Wafelek2601 24.08.2011 06:19
ciekawe
m1monika 13.08.2011 12:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak