Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki z drobiu duszone z warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 0,5 kg
cebula 3 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
czosnek ząbki 1 szt
masło 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
papryka mielona 1 łyżeczka
cukier do smaku
sól do smaku
papryka 1 sz
bulion drobiowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki z drobiu duszone z warzywami

Żołądki pokroić, zrumienić na oliwie. Obrane warzywa pokroić w makaronik, cebulę w kostkę, połączyć z żołądkami, podlać bulionem i udusić pod przykryciem z dodatkiem posiekanego czosnku. Gdy są miękkie dodać koncentrat pomidorowy, zagotować, odstawić. Dodać masło i natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą, cukrem i mieloną papryką, wymieszać. Podawać do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.04.2012 08:19
smaczne
mehia 24.02.2011 18:50
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak