Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel z czarnych porzeczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier 6 łyżek
śmietanka kremowa 0,5 szklanki
cukier puder 3 łyżki
porzeczki czarne 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel z czarnych porzeczek

Zagotować 2 szklanki wody z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z kilkoma łyżkami zimnej wody, zagotować, odstawić. Porzeczki przetrzeć przez sito, połączyć przecier z ugotowanym kisielem, wymieszać, wyłożyć do salaterek, ostudzić w lodówce. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i podawać z zimnym kisielem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 25.09.2012 23:19
domowy jest najsmaczniejszy
olkaaa 12.05.2012 11:58
extra
plocia 29.04.2012 12:02
Mniam, ciekawy smak
Angelika10 11.03.2012 23:55
pycha
mehia 14.02.2011 18:52
ja podobnie :)
bami 29.12.2010 21:29
Uwielbiam domowe kisiele! :)
bami 29.12.2010 21:29
Uwielbiam domowe kisiele! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak