Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola duszona z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sola 1 kg
pieczarki 30 dag
śmietana 0,5 szklanki
masło 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sola duszona z pieczarkami

Filety pokroić na porcje. Pieczarki i cebulę posiekać i podrumienić na maśle. Rybę oprószyc solą i pieprzem. Układać w naczyniu żaroodpornym przekładając zrumienionymi pieczarkami, skropić wodą. Dusić pod przykryciem około pół godziny. Następnie podlać rybę śmietaną, zagotować. Wyłożyć rybę na talerz, sos przyprawić do smaku, polać rybę sosem, posypać natką pietruszki. Podawać do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.11.2013 23:14
Musi być smaczna.
cooleczka 06.12.2012 20:57
smaczna
olkaaa 13.10.2012 17:19
niezły przepis
mehia 11.02.2011 18:16
niezła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak