Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolanaka w sosie pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki
cebula
Makaron kolanka
śmietana 30%
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolanaka w sosie pieczarkowym

Bardzo szybkie w przygotowaniu, bardzo kaloryczne, ale i bardzo smaczne :)

Pieczarki obrałam, pokroiłam i wrzuciałam na rozgrzany olej. Osoliłam, opieprzyłam, dodałam pokrojoną cebulę i smażyłam ok 20 minut, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie podlałam małą ilością wody. W kubeczku rozmieszałam 50 ml śmietany z mąką i wlałam do pieczarek. Pogotowałam ok. 2 minuty, aby mąka straciła smak surowizny.

Podałam z makaronem kolanka.

Do tego sosu można dodać mielone mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 18.07.2011 10:28
szybka i smaczna
bami 29.12.2010 21:30
Szybkie i dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak