Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort makowy bez kremu

2.0
(7)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 20 dag
jaja 8 sztuk
migdały siekane 10 dag
Cynamon mielony Prymat 0,5 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 łyżka
aromat migdałowy 0,5 łyżeczki
aromat pomarańczowy 0,5 łyżeczki
tłuszcz do formy
cukier 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort makowy bez kremu

Sparzony mak dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa. Białka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na sztywną pianę, połączyć z żółtkami, wymieszać. Dodać mak, migdały, aromaty i cynamon, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i piec w temperaturze 170 stopni około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.11.2013 10:05
chętnie spróbuję
edyta44 24.11.2011 18:41
super
mehia 29.05.2011 21:29
extra
rosik93 29.12.2010 23:57
Świetne.
Iwona51
Iwona51 29.12.2010 20:12
muszę taki zrobić ,dobre są torty makowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak