Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z cielęciny z cebulą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cebula 5 szt
czosnek ząbki 3 szt
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt
wino białe wytrawne 150 ml
ziele angielskie 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z cielęciny z cebulą

Mięso pokroić na porcje, włożyć do wrzącej, osolonej wody, dodać liście laurowe, pieprz, imbir, czosnek, ziele angielskie i gotować około pół godziny. Dodać cebulę, ugotować. Następnie wyjąć mięso, wywar przecedzić, cebulę przetrzeć przez sito do wywaru. Masło roztopić, wymieszać z mąką, dodać do wywaru, zagotować. Na koniec dodać żółtka wymieszane z winem, podgrzać, przyprawić do smaku. Porcje mięsa podawać polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 01.08.2013 00:02
oj, marzy mi się taka cielęcinka
olkaaa 09.07.2012 08:23
fajna propozycja
Iwusia 22.05.2012 23:43
muszę wypróbować
rosik93 29.12.2010 23:54
Super
Iwona51
Iwona51 29.12.2010 20:15
fajny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak