Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowy suflet

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier z jabłek 25 dag
skórka z pomarańczy 2 łyżki
białka jaj 5 sztuk
masło roślinne 1 łyżka
cukier 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowy suflet

Przecier przełożyć na patelnię i zasmażyć ze skórką pomarańczową i cukrem. Białka ubić na sztywna pianę i wymieszać delikatnie z przecierem. Masę wyłożyć do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania i zapiekać przez około 20 minut. Przed podaniem polać sokiem malinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 31.10.2013 22:17
super deserek
IKrakowianka 18.08.2012 08:18
Pycha
Katarzyna/kate1980 11.06.2012 22:04
pyszności
IZABELA29 11.01.2012 10:27
pewnie smaczny, nigdy nie robiłam
Krzysztof42 25.10.2011 14:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak