Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z prażoną cebulką

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kilograma
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 płaska łyżeczka
Cebulka smażona Prymat 6 łyżek
woda 340 mililitrów
drożdże świeże 10 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z prażoną cebulką

Drożdże zalewamy ciepłą wodą i łączymy z mąką. Wyrabiamy ciasto, dodając stopniowo cebulkę i sól.

Tak przygotowane ciasto wkładamy do automatu do chleba i wypiekamy chleb na programie podstawowym.

Możemy też przełożyć ciasto do formy, zakryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy chleb w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez kolejną godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.03.2014 16:27
smaczny chlebek
smakowita 19.12.2011 15:44
smaczny
AGNIESZKA144 16.12.2011 18:56
FAJNY
Małgosia6 23.11.2011 15:09
super
dorotka0000025 23.09.2011 12:47
ciekawe
Beatris 09.08.2011 11:15
Na pewno wypróbuję ten przepis.
wiktor188 18.03.2011 18:41
fajne
jolajka 04.03.2011 17:35
lubię nowe przepisy na chleb, takiego jeszcze nie robiłam, chętnie spróbuję, pewnie ma ciekawy smak
Smakosz6 23.01.2011 23:26
mniam
Mariola21 30.12.2010 12:19
Napewno wypróbuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak