Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka peklowana pieczona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka peklowana 2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
skórka z cytryny - otarta 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka peklowana pieczona

Szynkę opłukać, nabić goździkami, oprószyć bułką tartą. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, włożyć do nagrzanego piekarnika, podlać odrobiną wody i piec aż się zrumieni. W czasie pieczenia oblewać mięso wytwarzającym się sosem, a pod koniec dodać skórkę cytrynową. Gotowe mięso pokroić w plastry. Podawać z ziemniakami i sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 18.02.2014 08:41
Takie mięsko,to ja lubię.
Bernadeta 17.10.2013 08:17
smaczny pomysł
Iwusia 05.04.2012 23:48
umm... pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak