Gulasz z dziczyzny

Gulasz z dziczyzny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dziczyzna

    1 kg
  • sól

    do smaku
  • papryka mielona

    0,5 łyżki
  • liść laurowy

    3 szt
  • ziele angielskie

    6 kulek
  • mąka

    1 łyżka
  • kostka pieczeniowa

    1 szt
  • pieprz czarny mielony

    0,5 łyżki
  • przyprawa do gulaszu

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do garnka wlać 1,5 litra wody,dodać przyprawy.Mięso pokroić w kosteczkę i wrzucić do garnka.Dodać pokrojoną w kostkę cebulę.Wszystko gotować na małym ogniu,co nieraz mieszając.Po ok. godzinie gotowania gulaszu w połowie szklanki wody rozpuścić łyżkę mąki i dodać do gulaszu.Chwilę podgotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat