Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczwiowa ze śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przecier szczawiowy 10 dag
włoszczyzna 20 dag
woda 1,5 litra
śmietana 100 ml
mąka 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczwiowa ze śmietaną

Zamiast gotowego przecieru szczawiowego ze słoiczka można użyć świeżego szczawiu, drobno posiekanego.
Włoszczyznę oczyścić, opłukać i ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Wywar odcedzić, dodać do niego szczaw i mąkę roztrzepaną ze śmietaną, doprawić do smaku solą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.02.2014 12:51
pyszna zupka
Seba 24.06.2013 10:02
bardzo smaczne
IKrakowianka 14.11.2012 21:15
dawno nie jadłam... :(
ben-ka 04.09.2011 18:33
a mięsko gdzie???? ja lubię z mięskiem i jajkami na twardo ale taką też bym chętnie spróbowała:)
Iwusia 31.12.2010 20:55
Zgadzam się pycha :)
Allice 16.11.2010 21:03
Bardzo smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak