Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona w szybkowarze.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej roślinny 4 łyżki
sól do smaku
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 2 przyprawa
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona w szybkowarze.

mięso marynujemy w oleju i przyprawach ok 24 godzin.Po tym czasie obsmażamy na patelni ze wszystkich stron. wkładamy do szybkowara dodajemy ok. jednej szklanki wody. Zagotowujemy.Gotujemy na wolnym ogniu ok.50 minut.Wyłączamy gaz.Zostawiamy na ok.30 minut w garnku zamkniętym.Po tym czasie wyciągamy mięso.Studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 24.08.2011 17:13
lubię takie mięsko
Elżbieta17 18.07.2011 09:27
Mam szybkowar i bardzo dobre dania z niego wychodzą:)
Magdalena80 12.05.2011 22:58
jeszcze tak nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak