Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z kabaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 szt
jaja 5 szt
mąka 2 szklanki
sól 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z kabaczki

Kabaczek obrać ze skórki, utrzeć na tarce do jarzyn. Dodać jajka, mąkę, sól i pieprz, wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką małe placuszki, smażyć na złoty kolor. Podawać z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.12.2013 17:37
Lubię kabaczka.
olkaaa 19.11.2013 11:51
muszę spróbować
Katarzyna59 04.09.2013 07:35
smaczne racuszki
Monika193
Monika193 09.07.2011 15:17
ciekawy pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak