Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z parówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 2 szt
parówka 6 szt
bulion warzywny 2 szklanki
szalotka 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z parówkami

Kapustę grubo poszatkować, zalać wodą, dodać odrobinę soli, krótko obgotować, odcedzić. Dodać posiekaną cebulę, przyprawić pieprzem, wymieszać. Kapustę włożyć do garnka, ułożyć na wierzch obrane z osłonek parówki, podlać bulionem, przykryć i dusić do miękkości. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.11.2013 11:43
oryginalne
Iwusia 04.10.2012 23:01
fajne
romanrafal
romanrafal 21.07.2012 13:38
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak