Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z jajkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
papryka 5 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
jogurt naturalny 0,5 szklanki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z jajkami

Cebulę posiekać, podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Paprykę oczyścić, pokroić w paski, dodać do cebuli i dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać przecier pomidorowy rozmieszany z 2 łyżkami wody i pokrojone w plastry jajka. Przyprawić solą i pieprzem. Wszystko dusić jeszcze przez chwilę. Następnie zdjąć z ognia, polać potrawę jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.05.2012 09:35
pycha
IlonaAlbertos 06.05.2011 01:32
Fajny przepis.
manaika 23.02.2011 18:22
ja znam trochę inną wersje
Monika193
Monika193 27.01.2011 15:10
mój mąż taki robi, jest naprawdę pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak