Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory z rybą i ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 0,5 kg
ryż 1 szklanka
mintaj-filety 0,5 kg
masło 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
przecier pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pory z rybą i ryżem

Pory pokroić na kawałki, wrzucić do 0,5l wrzącej, osolonej wody, gotować około 5 minut. Wsypać ryż a gdy ryż napęcznieje dodać pokrojone filety z ryby skropione sokiem z cytryny, oprószone sola i pieprzem. Na wierzch położyć masło i dusić na małym ogniu około 10 minut. Pod koniec dodać przecier pomidorowy rozmieszany z niewielką ilością wody, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 03.11.2012 08:58
super
m1monika 13.01.2012 17:50
to musi być smaczne :-)
barbara11561 19.10.2011 06:47
bardzo smacznie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak