Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z ananasami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż
Kukurydza z Puszki dowolna
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
sól
curry
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
ananas z puszki 4 puszki
ananas 2 sztuki
indyk 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z ananasami

Pierś indyka pokroić na małe kawałeczki i obsmażyć je na patelni teflonowej.Mięso powinno być lekko przyrumienione. Przełożyć mięso do większego garnka. Następnie pokroić ananasy na podobne kawałeczki, wrzucić do garnka z indykiem , wszystko razem wymieszać. Doprawić solą,curry pieprzem zostawić na 15 minut pod przykryciem na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Wlać ok. szklanki soku z ananasów w którym rozpuszczono 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Zamieszać. Jeśli danie jest zbyt kwaśne dorzucić 2 łyżeczki miodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 16.06.2011 10:25
pycha
Elżbieta17 24.03.2011 20:09
To musi być pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak