Zupa z kisielem

Zupa z kisielem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kisiel truskawkowy

    1 opakowanie
  • kompot truskawkowy

    1 słoik
  • makaron (kolanka,rurki)

    1 opakowanie
  • woda

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kisiel rozpuszczamy w zimnej wodzie. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, ale nie dodajemy soli ! Owoce z kompotu jak i kompot wlewamy do garnka i gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po ok15 min. dodajemy kisiel i makaron gotujemy ok 5-8 min. Owoce i kisiel można zmieniać zależy co mamy w danym sezonie , należy jedynie pamiętać żeby kisiel był tego samego smaku co kompot, żeby smaki się nie \"gryzły\". Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

09.11.2012 17:29
Muszę wypróbować

IKrakowianka

22.05.2012 22:07
ciekawy przepis

Tahitha

04.02.2011 10:21
Oj, nie słyszałam o tym, żeby dodawać do zupy kisiel... trzeba wypróbować :)

IlonaAlbertos

16.12.2010 18:44
Taka szybka, jesienna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat