Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
kasza manna 15 dag
mąka 1 szklanka
cukier 25 dag
masło 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
mleko 3 łyżki
cukier puder 0,5 szklanki
skórka z pomarańczy otarta 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z jabłkami

Kaszę mannę, mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W posmarowanej tłuszczem tortownicy układać warstwami: suche ciasto, utarte jabłka posypane cynamonem itd. Ostatnią warstwą powinno być ciasto. Na wierzch rozłożyć posiekane masło. Wstawić do piekarnika do temp 190 stopni i piec około 40-50 minut. Następnie mleko, cukier puder i skórkę pomarańczową dokładnie wymieszać. Gorący tort polać polewą, ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 14.03.2013 18:11
apetyczny torcik
Sylwia56
Sylwia56 12.11.2011 15:39
fajny
Iwona51
Iwona51 13.10.2011 21:20
smaczne
Mala 29.12.2010 16:22
takiego ciasta jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak