Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Chrzanowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 kostki
przyprawa do zup 1
kiełbasa śląska 1
boczek wędzony 150 g
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
tarty chrzan 1-2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Chrzanowa

Bulion przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać kiełbasę i boczek. Gotować około 30 minut na wolnym ogniu, wyjąć z wywaru i pokroić w dużą kostkę. Śmietanę połączyć z mąką i dodać do zupy. Zagotować. Dodać chrzan i pokrojoną wędlinę. Doprawić solą, pieprzem i Przyprawą do zup. Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo i chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 08.09.2011 20:35
mniam
matii6 22.01.2011 17:12
zupa palce lizać
alaaa 01.01.2011 14:56
na a ja muszę zrobić jeszcze nie jadłam
Misiabe 30.12.2010 01:27
U mnie taka zupa to \"Chrzanówka\" i jest przepyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak