Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w jarzynach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 2 pęczki
pieczarki 20 dag
oliwa 3 łyżki
fasolka ugotowana 0,5 szklanki
groszek konserwowy 0,5 szklanki
pomidory 4 szt
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cielęcina bez kości 0,5 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w jarzynach

Mięso pokroić w kostkę, obrumienić na oliwie, przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody i dusić przez 10 minut. Następnie włożyć pokrojone w kostkę warzywa i drobno posiekane pieczarki, oprószyć solą i pieprzem, udusić do miękkości. Pod koniec dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, groszek konserwowy i fasolę, dusić do miękkości. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.02.2014 20:39
Musi być smaczna.
jeta72 20.11.2011 23:14
lubię takie dania
ankaryba 02.09.2011 19:20
smaczne;)!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak