Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto barbórkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 6 łyżek
jajko 6 sztuk
cukie 6 łyżek
proszek do pieczenia
mąka kartoflana 1 łyżka
galaretki zielone 4 szuki
śmietana kremówka 1 litr
cukier puder 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
kakao 4 łyżki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto barbórkowe

1. upiec ciemny biszkopt.
2.Galaretki zielone rozpuścić
3.Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Śmietanę ubić dodając cukier, kakao, na końcu letnią żelatynę.

ułożenie: 1. biszkopt ciemny
2. połowa tężącej galaretki
3. połowa masy z bitej śmietany
4. reszta galaretki
5. reszta masy
6. udekorować tartą czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak