Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z fasolą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bulion grzybowy 1 kostka
biała fasola 1 szklanka
olej 5 łyżek
cukier
pieprz
kapusta kiszona 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z fasolą

Kapustę odcisnąć z nadmiaru kwasu. Zalać wodą i ugotować, odsączyć, jeżeli jest zbyt kwaśna. Fasolę namoczyć najlepiej na noc i ugotować. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju, połączyć z kapustą i dusić przez chwilę. Dodać kostkę bulionową oraz fasolę. Doprawić cukrem i pieprzem. Kapustę można przygotować 2 dni wcześniej i codziennie podgrzewać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 02.12.2011 19:56
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak