Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 70 dag
cebula 1 szt
pieczarki 15 dag
masło 10 dag
kajzerka 1 szt
mleko 0,5 szklanki
jaja 1 szt
śmietana 0,5 szklanki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
przyprawa kucharek 2 łyżeczki
białko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić mięso, posiekana cebulę i pokrojone pieczarki, chwilę podsmażyć, wystudzić. Wystudzone mięso z pieczarkami dwukrotnie przemleć przez maszynkę razem z odciśniętą bułką. Do masy dodać śmietanę, gałkę muszkatołową, pieprz, sól, przyprawę Kucharek, jajko oraz pianę ubitą z 2 białek, dokładnie wymieszać. Włożyć do przygotowanej formy, zawinąć folią, wstawić do naczynia z wodą i piec w piekarniku w temp 160 stopni przez około pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 17.07.2012 12:06
musi byc dobry
Iwusia 06.06.2012 23:40
fajny przepis
tomosatomos 07.04.2012 18:05
chętnie spróbuje
mehia 11.06.2011 19:05
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak