Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bakaliowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier puder 1,5 szklanki
jaja 4 szt
masło 20 dag
śmietana 0,5 szklanki
serek homogenizowany 25 dag
cukier waniliowy 1 łyżka
Skórka pomarańczowa kandyzowan 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
orzechy posiekane 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bakaliowe

Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać serek homogenizowany, śmietanę, żółtka, białka ubite na sztywna pianę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać. Pod koniec dodać bakalie. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, piec około 45 minut w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 17.04.2013 22:00
bardzo smaczne ciasto
edyta44 11.04.2012 11:18
super
olkaaa 20.02.2012 07:39
mniam
kuklik 02.10.2011 07:04
interesujące
Rybciia 24.06.2011 10:06
pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak