Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w zalewie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy 1 kg
musztarda 2 łyżki
cebula
ocet 1 łyżka
cukier 3 łyżki
Zalewa: 3 szklanki
olej 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w zalewie

śledzie pokroić na dość sporą kostkę można je wcześniej pomoczyć ok. 1 godzinki w mleku. następnie (ja to robię w młynku) pieprz, ziele angielskie i liść laurowy rozetrzeć na proszek lub jak kto woli w kawałku i wymieszać z musztardą a następnie ze śledziami. składniki zalewy połączyć i zalać nimi śledzie na ok. 30 minut. cebulę zalać wrzątkiem z octem jabłkowym. przed podaniem śledzie posypać cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna125 18.10.2011 23:29
jest super
rzenia15 27.03.2011 21:55
bardzo lubię śledzie ,tak więc muszę wypróbowac ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak