śledzie w zalewie

śledzie w zalewie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    1 kg
  • musztarda

    2 łyżki
  • cebula

  • ocet

    1 łyżka
  • cukier

    3 łyżki
  • Zalewa:

    3 szklanki
  • olej

    3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śledzie pokroić na dość sporą kostkę można je wcześniej pomoczyć ok. 1 godzinki w mleku. następnie (ja to robię w młynku) pieprz, ziele angielskie i liść laurowy rozetrzeć na proszek lub jak kto woli w kawałku i wymieszać z musztardą a następnie ze śledziami. składniki zalewy połączyć i zalać nimi śledzie na ok. 30 minut. cebulę zalać wrzątkiem z octem jabłkowym. przed podaniem śledzie posypać cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna125

18.10.2011 23:29
jest super

rzenia15

27.03.2011 21:55
bardzo lubię śledzie ,tak więc muszę wypróbowac ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat