Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z makiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 20 dag
skórka pomarańczowa 1-2 łyżeczki
miód 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z makiem

mak zalać wrzątkiem lub mlekiem i gotować ok. 5 minut. następnie odsączyć i zmielić w maszynce 2-3 razy. wymieszać z miodem oraz skórką pomarańczową można też dodać inne bakalie i odrobinę ulubionego zapachu do ciasta. następnie przygotować swoje sprawdzone ciasto na pierogi. (ja robię 3 szklanki mąki i 1 szklanka wrzątku) wycinać z niego kółka i nakładać farsz. sklejać dokładnie boki aby się nie rozkleiły podczas gotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak