Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze śliwek z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 0,5 kg
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 5 łyżek
śmietana 150 ml
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze śliwek z ryżem

Śliwki wypestkować, wrzucić do 2 szklanek wrzącej wody z dodatkiem cukru i ugotować do miękkości. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, dodać do zupy, zagotować. Gdy lekko przestygną zmiksować. Dodać śmietanę, wymieszać. Na talerzach rozłożyć ryż, zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.03.2012 23:49
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak