Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec na biszkopcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
mąka 1,5 szkl
cukier 1szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
masa makowa 1 puszka
budyń śmietankowy 2 op
rodzynki garść
czekolada gorzka 100 gram
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec na biszkopcie

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.Dodać mąkę z proszkiem i kakao.Wymieszać. Wlać do formy i upiec(do suchego patyczka).Przekroić na pół.
Masę makową włożyć do garnka, podgrzać(można dolać odrobinę wody jeżeli potrzeba). Budynie rozrobić w pół szklanki wody wlać do maku, wsypac rodzynki pogotować aż zgęstnieje.Masę wylać na biszkopt, przykryć drugim biszkoptem. Czekoladę rozpuścić z olejem.Polac ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 27.02.2012 19:53
Ojej jak to zobaczyłam to już muszę zjeść coś słodkiego,...
Juleczka20 30.12.2011 09:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak