Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kaszą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 0,5 kg
fasola 1 szklanka
cebula 1 szt
ziemniaki 5 szt
bulion na żeberkach 4 szklanki
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 5 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyżka
kasza jęczmienna 15 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kaszą

Mięso pokroić w kostkę i razem z posiekaną cebulą obrumienić na oleju. Przełożyć do garnka, podlać bulionem, dodać ziele angielskie i liść laurowy, włożyć namoczoną poprzedniego dnia fasolę i gotować około 15 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, wsypać kaszę i gotować do miękkości, w razie potrzeby dolewać wodę. Pod koniec gotowania dodać przecier wymieszany z mąką i odrobiną wody, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.07.2012 08:36
pycha
Iwona51
Iwona51 30.12.2011 10:25
uwielbiam taki obiadek
IKrakowianka 08.11.2011 08:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak