Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowy garnek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
papryka żółta 1 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 2 szt.
pomidor 2 szt
sól
pieprz
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowy garnek

Mięso opłukać, dokładnie osuszyć, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso na rumiano, przełożyć do rondla.
Na patelnię wrzucić pokrojoną cebulę, zrumienić, dodać do mięsa, dusić 40 min.
Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w paski, umyte pomidory obrać ze skórek, wyjąć pestki, posiekać, dodać do mięsa razem z papryką, dusić jeszcze 15 min. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką w proszku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak