Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BORGACZ

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 50 dkg
seler 30 dkg
pietruszka 30 dkg
pieczarki 30 dkg
cebula 3 szt
ogórek kiszony 3 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
oliwa 4 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól
papryka zielona 1 szt
ketchup 0,5 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: BORGACZ

Wołowinę pokroić w dość cienkie paski, seler i pietruszkę w słupki, cebulę w kostkę. Mięso i warzywa krótko przesmażyć na połowie rozgrzanej oliwy , przykryć i dusić.
Na pozostałej oliwie usmażyć pieczarki pokrojone w plastry. Przełożyć do rondla z mięsem i dusić do miękkości mięsa.
Dodać pokrojone w kostkę ogórki i paprykę, oraz ketchup i koncentrat. Przyprawić solą i pieprzem cayenne.
Wszystko dobrze wymieszać i dusić jeszcze 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

16.05.2013 17:59
w proszku słodka lub wędzona co ???
16.05.2013 17:58
ketchup ?????? litości!!!!!!! a gdzie najważniejszy składnik - papryka???

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak