Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 8-10 plastry
ser żółty 8-10 plastry
mascarpone 1 szt
ogórek kiszony 2-3 szt.
papryka 0,5 szt
sól
pieprz
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki

Bierzemy plaster sera, kładziemy na nim plaster szynki, na nim twarożek wymieszany z ziołami i doprawiony. Rozkładamy twarożek dosyć grubą warstwą na szynce, a na środek kładziemy słupek kiszonego ogórka albo papryki. Zwijamy całość w rulon i zawijamy w folię spożywcza. Do lodówki na przynajmniej pół godziny. Folię zdejmujemy tuż przed podaniem. Serwujemy z sosem śmietanowo-czosnkowym albo innym w zależności od gustu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak