Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    150 g
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    1/2 szt.
  • seler

    1 plaster
  • sok z cytryny

    1-2 łyżki
  • śmietanka kremowa

    50 g
  • mąka

    2 łyżeczki
  • kucharek

  • pieprz czarny ziarnisty

    5-6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Grzyby namaczamy ( ja dodawałem borowiki i podgrzybki) odsączamy zalewamy wodą dodajemy warzywa gotujemy wywar. Dodajemy sok z cytryny w zależności jaką chcemy uzyskać kwaśność zupy. Śmietankę mieszamy z mąką dodajemy do wywaru i zagotowujemy. Zupę możemy podawać z makaronem lub ziemniakami osobno gotowanymi

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

28.10.2012 09:54
akurat jest teraz dużo grzybów więc może będę gotowała;)

berys18

04.02.2012 10:44
moja ulubiona

Gosia32

24.01.2011 08:54
Uwielbiam:}

mysza666

29.12.2010 15:34
mniam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat