Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 150 g
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1/2 szt.
seler 1 plaster
sok z cytryny 1-2 łyżki
śmietanka kremowa 50 g
mąka 2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5-6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby namaczamy ( ja dodawałem borowiki i podgrzybki) odsączamy zalewamy wodą dodajemy warzywa gotujemy wywar. Dodajemy sok z cytryny w zależności jaką chcemy uzyskać kwaśność zupy. Śmietankę mieszamy z mąką dodajemy do wywaru i zagotowujemy. Zupę możemy podawać z makaronem lub ziemniakami osobno gotowanymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 28.10.2012 09:54
akurat jest teraz dużo grzybów więc może będę gotowała;)
berys18 04.02.2012 10:44
moja ulubiona
Gosia32
Gosia32 24.01.2011 08:54
Uwielbiam:}
mysza666 29.12.2010 15:34
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak