Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczno- dyniowa zupa na szybko

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 40 dag
mleko 400 ml
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczno- dyniowa zupa na szybko

Miąższ z dyni ( bez pestek) zetrzeć na tarce jarzynowej, przełożyć do garnka. Dolać 1/4 szklanki wody i ugotować. Mleko zagotować, z jajka i mąki rozetrzeć ciasto, kluski lane lać na mleko, pogotować przez 4 minuty. Do mleka dodać ugotowany miąższ z dyni i gotować przez 3 minuty, dosolić i dosłodzić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.12.2013 13:14
smaczna i zdrowa
IKrakowianka 25.08.2012 22:11
świetna zupa
Iwusia 06.01.2011 20:43
Szybka a smaczna :)
marta639 18.09.2010 12:53
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak