Mleczno- dyniowa zupa na szybko

Mleczno- dyniowa zupa na szybko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miąższ z dyni

    40 dag
  • mleko

    400 ml
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miąższ z dyni ( bez pestek) zetrzeć na tarce jarzynowej, przełożyć do garnka. Dolać 1/4 szklanki wody i ugotować. Mleko zagotować, z jajka i mąki rozetrzeć ciasto, kluski lane lać na mleko, pogotować przez 4 minuty. Do mleka dodać ugotowany miąższ z dyni i gotować przez 3 minuty, dosolić i dosłodzić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

22.12.2013 13:14
smaczna i zdrowa

IKrakowianka

25.08.2012 22:11
świetna zupa

Iwusia

06.01.2011 20:43
Szybka a smaczna :)

marta639

18.09.2010 12:53
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat