Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderki kokosowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 100 g
czekolada gorzka 100 g
wiórki kokosowe 5 łyżek
rodzynki 3 łyżki
mleko 4 łyżki
Biszkopt 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderki kokosowe

Czekolady łamiemy i wraz z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej na 300 W, mieszając co minutę. Do ciepłej czekolady dodajemy okruszki biszkopta ( mi zostały po wykrojeniu tortu w innym kształcie), wiórki kokosowe i sparzone rodzynki. Masę wstawiamy do lodówki, a gdy nieco zastygnie, formujemy z niej kulki i otaczamy w wiórkach kokosowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 29.06.2012 08:04
super!!!
Izabela/bella81 20.12.2011 15:24
fajne
Wacław 19.11.2011 17:45
uwielbiam taki deser !
ewasylwia 17.01.2011 15:25
pyszniutkie
mysza666 29.12.2010 15:36
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak