Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LIKIER LANDRYNKOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

landrynki 30 dag
mleko skondensowane niesłodzon 1 puszka
wódka 1/2 litra
cukier 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: LIKIER LANDRYNKOWY

Landrynki różnosmakowe lub każdy smak osobno( np malinowe, migdałowe i owoce leśne będą wtedy kolorowe ) zalewamy wódką i odstawiamy na cały dzień co jakiś czas mieszamy aby landrynki lepiej się rozpuściły.
Mleko skondensowane gotujemy z cukrem i studzimy, łączymy z alkoholem schładzamy w lodówce . Jeżeli chcemy aby smak i kolor był różny wtedy dzielimy landrynki według koloru i zalewamy taką samą ilością wódki a potem mleka skondensowanego, można uzyskać na prawdę wspaniały efekt

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mala 28.02.2011 20:19
może być pyszne
Emilia22 29.12.2010 12:52
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak