Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Glazurowany ryż na mleku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż preparowany 10 łyżek
cukier 3 łyżki
mleko 300 ml
rodzynki 2-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Glazurowany ryż na mleku

Patelnię rozgrzać, wsypać na nią ryż wymieszany z cukrem. Całość delikatnie podsmażać aż nabierze złotego koloru. Ryż następnie przestudzić ciągle mieszając. Zagotować mleko. Ostudzony ryż przekładać do talerzy i zalewać ciepłym mlekiem. Można dodać także pokrojone w kostkę owoce i rodzynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.07.2012 00:17
idealny na śniadanie
Agnik 05.06.2011 09:07
pyszności
marta639 18.09.2010 12:53
Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak