Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z selera korzeniowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler korzeniowy 4 szt
jaja 2 szt
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z selera korzeniowego

Selery ugotować, jak będą miękkie, odcedzić i obrać. Następnie zetrzeć je na drobnej tarce do miski, dodać żółtka, śmietanę, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku. Wymieszać, a na końcu dodać ubitą pianę z białek. Z masy formować kotleciki i smażyć na oleju. Podawać na gorąco do obiadu lub na zimno z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.12.2012 12:09
smaczne
Monika193
Monika193 27.01.2011 15:13
ciekawe
Monika193
Monika193 27.01.2011 15:12
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak