Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z dodatkiem kawy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna 1 łyżka
cukier 1 szklanka
jaja 4 szt
miód naturalny 25 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
espresso 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z dodatkiem kawy

Miód rozgrzać, dodać kawę, zagotować i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z margaryną. Ucierając dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z sodą i przyprawą oraz wlewać przestudzony miód z kawą. Wszystko dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywna pianę i dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do przygotowanej formy i piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 21.10.2011 13:30
musze wypróbować.
Angelika10 28.07.2011 19:36
Piernik pyszny.
Iwona51
Iwona51 22.03.2011 22:24
fajny przepis
Norgiusz 13.03.2011 08:07
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak