Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kutia

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pszenica 150g
miód prawdziwy 400g
cukier 200g
mak 300g
bakalie 200g
skórka z pomarańczy

Przepis i sposób przygotowania na: kutia

Pszenicę wypłukać,namoczyć około 8 godzin,ugotować do miękkości ,zmieniając kilkakrotnie wodę.Mak sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę.Miód i cukier podgrzać aż cię rozpuści ,dodać zmielony mak.pokrojone w kostkę bakalie i skórkę z pomarańczy oraz ugotowana pszenice.Wymieszać i od razu podawać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grzegorzb80 25.03.2013 18:21
tez mi się to zdjęcie niepodobna zresztą to nie moje bo kutia wyszła jakaś wodnista

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak