Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka śląska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonki 2
cebula 4
piwo jasne szklanka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka śląska

Golonki oczyścić ,umyć,natrzeć solą,pieprzem i tymiankiem.W głębokim rondlu rozgrzać smalec lub olej i zrumienić golonki z obu stron.Cebule obrać pokroić w piórka i dodać do mięsa i zeszklić.Następnie wlać wodę i piwo i dusić golonki na małym ogniu ok 90min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 30.12.2011 08:48
super!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak