Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet do smarowania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba cielęca lub wieprzowa 200 g
słonina 200g
cebula 200g
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet do smarowania

Wątrobę obrać z błony,pokroić w kawałki.Słoninę i cebulę pokroić w plastry i dusić na małym ogniu.Dodać pokrojoną wątrobę i dusić jeszcze 25 min.Przyprawić solą,pieprzem i majerankiem.Trochę ostudzić i zemleć dwa razy przez maszynkę .Przełożyć do słoika i wstawić do lodówki aby masa była twardsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 08.03.2011 00:14
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak