Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1 szkl
cukier 40 dag
żółtko jajek 6 szt
mleko 2 szkl
cukier wanilinowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

Żółtka utrzeć z cukrami na puszysta masę, ciągle ucierając wlewać przegotowane przestudzone mleko. Gdy wszystkie składniki są połączone powoli wlewać spirytus, szybko mieszając. Gotowy likier wlać do butelek i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.12.2013 21:55
Lubię ajerkoniak.
Adam/ZUB3R 22.06.2013 22:55
fajny przepis
Alex_M 23.05.2013 13:29
uwielbiam domowy!!
Iwusia 07.04.2013 23:08
uwielbiam i często robię :)
kaja1991 16.05.2012 11:57
mniam:)
Iwona51
Iwona51 28.05.2011 10:41
poproszę o kieliszeczek
Wafelek2601 28.04.2011 10:53
pyszny
Monika193
Monika193 27.01.2011 15:12
och Reniu, Ty wiesz co dobre
jolajka 29.12.2010 12:26
dobre na zimowe ploteczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak