Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierski z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
żółtko jajek 3 sztuki
margaryna 1 sztuka
śmietana 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
wiśnie
powidła śliwkowe
orzechy włoskie
kakao 3 łyzki
białko 3
cukier puder 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierski z wiśniami

Zagniatamy kruche ciasto z podanych składników i dodajemy 2 łyżki cukru pudru. dzielimy je na 3 części, do 1 dodajemy kakao. Wkładamy na 2 godziny do zamrażalnika. Po tym czasie wyjmujemy 1 część, którą wałkujemy i rozkładamy na blasze do pieczenia. Smarujemy ciasto powidłem, posypujemy posiekanymi orzechami i układamy na tym wiśnie. Wyjmujemy część kakaową, która trzemy na grubych oczkach. W międzyczasie bijemy pianę z białek, dodajemy do niej 3 łyżki cukru pudru, wykładamy na warstwę kakaową. Na to trzemy 3 część i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. 180/45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 03.01.2012 12:31
super:)
sunnymood 03.01.2012 12:23
ładnie wygląda:)
irenka 26.06.2011 11:53
lubię ciasta z z wiśniami
jasiek 19.06.2011 10:34
ekstra
daria899 26.03.2011 22:44
pycha
jolaxa1 21.02.2011 22:16
mniam
Robert10 18.02.2011 14:58
z wiśniami- smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak