Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w biszkopcie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6
cytryna
rodzynki 5 dag
orzechy włoskie 5 dag
miód 1 łyżka
Na ciasto:
jajko 4
cukier puder 15 dag
masło 4 łyżki
mąka 10 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w biszkopcie

Rodzynki trzeba namoczyć i potem odsączyć , orzechy siekamy i mieszamy z miodem , rodzynkami oraz bułką tartą . Jabłka obrać i nic nie kroić , muszą być całe , musimy tylko wydrążyć gniazda nasienne a potem skrapiamy je sokiem z cytryny , farszem napełniamy jabłka. Na ciasto ucieramy żółtka z połową cukru oraz masłem , a białka ubijamy na piane z pozostałym cukrem pudrem , jak skończymy ucierać . Dodajemy do masy żółtkowej . I do tej masy również dodajemy mąkę wraz z proszkiem . Teraz możemy dopiero wymieszać powoli. Foremkę natłuszczamy masełkiem bułka , najpierw układamy jabłka i zalewamy ciastem . Zapiekamy 40 minut w temp. 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 27.10.2012 16:05
super , podoba mi się
babcia
babcia 27.10.2012 16:05
super , podoba mi się
Pacia 12.09.2011 20:41
fajne-dodam sobie i wypróbuję
RenataZ-et 31.12.2010 16:48
Ja zawsze kroję jabłka na cząstki gdy wkładam je do ciasta, ale Twój pomysł bardzo mi się spodobał i następnym razem umieszczę je w całości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak